Historien om hvorfor man skal køre med cykelhjelm

Hej.
jeg vil gerne fortælle min historie her om min ryg og hvorfor jeg mener at alle bør kører med cykelhjelm.
Året er 1993, det er en råkold juni aften med lidt blæst fra vest. Jeg er på vej til en af min ugentlige cykelture ( 3 ture pr.uge på omkring 50 km). Jeg køre altid ud i modvind og køre mod Laurbjerg og opad bakken til Houlbjerg og videre over Ådalen mod Langå, i Langå opad bakken mod Jebjerg og videre udaf allen´til Værum, mange bakker og stigninger. I Værum drejer jeg ud på Hammelvej mod Randers og endelig har jeg medvind, på vej opad Hammelvej ved Haslund, føler jeg et bump og jeg lægger pludselig i grøften og har meget ondt og er tæt på at besvime, har det meget dårligt. Der kommer folk styrtende hen til mig og spørger om jeg er ok, jeg er total forvirret, der står pludselig en Falck mand ved min side og spørger om jeg har ondt og det havde jeg, nakken, ryggen overdet hele.
Falck kommer med en ambulance og jeg kommer på Randers Centralsygehus til observation for hjernerystelse, men det er langt være. De undersøger mig og vil sende mig hjem, jeg besvimer op til flere gange og endelig bliver jeg sendt til røngten. De opdager at mit brystben er flækket, at jeg har brud på rygsøjlen, har flere store blodsamlinger på hele kroppen.
Dagen efter bliver jeg overført til Kommune Hospitalet i Århus, de har en MR scanner, som vil vise hvor slemt det stod til med min ryg.
Inden da kom politiet på besøg, jeg skulle lige vidne og udspørges om ulykken.
Det viser sig at jeg var blevet kørt ned bagfra af en bilist, som havde overset mig, selvom jeg havde gult cykeltøj og gul cykelhjelm på.
cykelhjelmen havde reddet mit liv og var lidt bullet.
Jeg var røget opad motorhjelmen og videre op og havde ramt bilistens forrude og derfra røget ned i grøften.
Bilisten stansede op nok måske fordi der var en del vidner tilstede.
Han blev senere i retten kendt skyldig, at det ar hans ansvar og jeg ved ikke hans videre skæbne.
Dagen kom og jeg skulle i den der MR scanner, jeg glemmer det aldrig. Jeg lå og ventede på overlægen på min stue, han kom ind og så lidt alvorligt til mig, tillykke Hr. Fisker de har brækket deres ryg.
Puha tænkte jeg, hvad nu...............tankerne røg rundt og min daværende kone og min mor var også tilstede i lokalet og godt for det.
Jeg var sluppet heldigt fra ulykken med brud på rygsøjlen imellem 4 og 5 lændehvirvel.
Jeg skulle opereres og det var snart.
Efter operationen kunne jeg ikke noget. jeg er meget viljestærk og efter 14 dage på hospitalet var jeg hjemme igen, men var afhængig af andre kunne ingenting.
Jeg var sygemeldt i 1/2 år og begyndte at arbejde igen.
Jeg begyndte at cykle og løbe efter 3/4 år efter ukykken.
Den dag idag har jeg ingen mén og kan alt, dog ikke grave store huller, men det har vi også maskiner til.
Jeg vil bare sige hermed at alle bør køre med cykelhjelm.
Jeg har altid cykelhjelm på uanset vejret og om der er 30 graders varme

Her er mit røgtenbilled efter operationen