Få dine planter opbevaret her på et af landets mange plantehoteller:
- Vi rejser mere, og når vi så ser et oliven- eller citrustræ i udlandet, vil vi også have sådan et stående på terassen, når vi kommer hjem. Men vi gider ikke have det stående i stuen eller i et skur om vinteren, siger Harry Vesterager.

På Fyns Plantehotel har ejer Claus Oldenbjerg heller ikke de store problemer med at få udlejet værelser på det 1.000 kvm store plantehotel. De godt 300 kunder vil sikre sig, at de dyrtindkøbte planter overlever vinteren og strutter af sundhed, når det er afhentningstid i maj.

- Det her vinder mere og mere indpas. Folk har fået nyt køkken og badeværelse, Nu er turen kommet til terrassen, hvor der skal købes flotte blomster og store, dyre krukker.

- Folk vil hellere have én stor plante end en kasse margueritter til 100 kroner, siger Claus Oldenbjerg.

I Mårslet lidt uden for Århus har Leif Pedersen netop åbnet et plantehotel, og flere gange dagligt ringer interesserede planteejere.

- Nogle er lidt skeptiske og spørger om, planterne nu også bliver passet ordentligt, smiler den 61-årige gartner, mens han viser rundt på hotellet.

En Sika-palme, et oliventræ og en engelsk pelargonia står klar til at tjekke ind til et halvt år med masser af lys og temperaturer omkring de fem-syv grader.

Til de særligt kuldskære planter er der også et `luksushotel', hvor temperaturen er behagelige 20 grader, oplyser Leif Pedersen.

Blandt kunderne er Vibeke Lindegaard, der for første gang har sendt en klematis og en buskpelargonia på vinterferie i Leif Pedersens Gartneri Egely.

Adresser og telefonnumre på gartnerier med vinteropbevaring af planter:

Flora Frankfri, Claus Oldenbjerg, Assensvej 301, 5690 Tommerup, tlf. 20408590

www.fynsplantehotel.dk 

Gartneriet Rosengården, Harry Vesterager, Ledøje ved København, tlf. 44 97 16 43

www.planteopbevaring.com 

Gartneriet Jensen, Vordingborgvej 158 C, 4681 Herfølge, tlf. 56 27 49 12.

Jennis Plantehotel www.jennisplantehotel.dk Frostri planteopbevaring i drivhus inkl. vanding

www.billigblomst.dk

Har lige opstartet plantehotel med 500 kr/palle

Eurogarden ved Olav Rolskov i Tranbjerg ved Århus

Når du kommer i butikken, får du udleveret en europalle på 80 x120 cm, som du kan fylde med planter i et lag. Du får udleveret en blanket, hvor du skriver

navn, adresse, mobilnummer og mail samt antal planter. Du får tildelt en kvittering med et nummer og en etikette til hver plante med dit nummer.

Pallen køres til et drivhus indrettet til formålet og planterne udsættes på afstand med hver sin drypslange med vand og senere gødning.

Planterne står frostfrit hele vinteren og med udluftning når nødvendigt.

Vi anbefaler indlevering inden 1 december og starter udlevering fra midten af maj, når vejret bliver stabilt og chancen for nattefrost er ovre.

Du mailer senest onsdag i ugen op til en weekend og opgiver dit nummer, så er planterne klar til afhentning fra lørdag middag.

De middelhavsplanter som kræver højere minimumstemperatur og / eller meget tør luft, tager vi ikke ind som f.eks.:

Kaktus, sukkulenter, bougainvillea, banan, trompetkrone, pelargonia og andre meget urteagtige planter og heller ikke tropiske planter.

Vi modtager ikke syge planter. Ved indlevering tilbyder vi middelhavsplanter fra vores butik til ½ pris, som går gratis med på vinteropbevaring,

også selv om pallen er allerede fuld. Det er ikke nødvendigt med hotelreservation – hotellet er stort.

Er du tilfreds hotellet, så Like os gerne på Facebook.

NB: Husk vores fantastiske juleappelsiner direkte fra plantage på Sicilien fra midt november.

Med venlig hilsen

Olav Rolskov

 

Eurogarden v/ Olav Rolskovs Planteskole, Tingskoven 7a, 8310 Tranbjerg, 40 89 10 11 , 86 29 10 11, olavrolskov@mail.dk