I ved jo alle at Oliventræer i DK har det bedst udendørs og at mange i disse uger går og tænker over hvordan overvintringen skal foregå og til jer som ikke har sen mulighed at få dem ind er køligt sted m lys kan i nu sætte dem ind i huset ja enten stuen eller er værelse men vær opmærksom på at de nok vil smide en del blade og det gør de kun for at overleve, da de ikke kan klare de høje temperatur samtidigt med en dagslængde under det halve af det de plejer. Er i opsat på de skal overvintrer indendøre så tag den med ro, lad planten hvile dvs. ingen vanding, gødskning og beskæring. Vanding kan komme på tale senere på året. Når Oliven smider sine blade er der jo ingen vandforbrug og det er derfor i ikke må hælde vand på dem, den sikre død for planten. Oliventræer kan sagtens stå indendøre men det kræver de står der hele tiden. Jeg har kendskab til mange som ikke har muligheden for at sætte dem i haven.
Jeg gør det lidt anderledes og de som har den mulighed bør gøre dette.
Jeg har isoleret mit skur som er bygget til huset og som er isoleret og når temp udenfor er -15 er der -2 derinde helt perfekt til Oliven. Jeg har desuden 2 stk ovenlys vinduer som gør at lysfordelingen er perfekt, dog er der et minus hvis der kommer sne og det lægger sig på det flade tag er lyset lidt væk men har ikke været et problem.
De Oliventræer som forbliver ude i haven og om overvintrer ude, er langt mere hårdfær end de som sætter dem indendøre, har stor betydning for udflytning i haven om foråret, hvor de som står ved stuetemp får et lettere chok og kan få svidninger og bladtab.
Jeg sætter mine Oliventræer ind i skuret når de melder dagsfrost og ikke før, og nu forbliver de derinde til foråret visser sig igen, ikke noget med at sætte dem ud hvis der kommer sol og en varm periode, de bliver stresset, lad dem stå i hvile. Ja og hvile betyder ingen vand og næring, når en plante står koldt, har den ingen behov for nogen former for væske.
Finder du dette cowerbilledet er du på rette spor af min gruppe. Der er desværre nogle der forsøger at ødelægge mine drømme og de har lavet en gruppe med samme navn, jeg er ikke tilfreds med dette men hvem kan hjælpe mig med at få dem stoppet, ja at få deres gruppe navn lavet om.
10-Juni-2020

Løbende informationer

Få løbende informationer og vær hele tiden opdateret på hvad der sker i min fb gruppe om Oliventræer i DK som er den største idag med over 4923 medlemmer. Pas på derude der findes en spam gruppe med samme navn som min og ved ikke om det er lovligt men adm af den gruppe gider ikke at lave det om

09-Juni-2020

Facebook siden

www.facebook.com/groups/621308557945282