06-April-2019

Rasmmeldt og på job igen

Raskmeldt betyder ikke jeg ikke har mit hjertesvigt jo det er der for evigt men jeg er startet på job igen og jeg føler mig ikke syg mere på samme måde som når man går derhjemme

03-September-2018

Hjertesvigt

EN sygdom som igen regner med at jeg skulle blive ramt af.
Jeg hostede det meste af november og først i dec 2017 ringede jeg til egen læge og hun sagde det var en virus og jeg bare skulle tage den med ro, der gik yderlig 3 uger og julen stod for døren og som alle ved er det hygge og jstress og jag men men jeg var bare så træt og havde været det i en meget lang periode og min puls var ekstra høj men det regnede jeg med var pga af det hostesaft jeg drak, ja puls var ver 120 i hvil og den er normalt på 55, da jeg har en ret god kondi. Træner de der 2-3 gange pr uge og der i december havde jeg haft svært ved at samle mig og haver overskud og energi til dette, jeg forsøgte men kunne ikke trække vejret ret godt og motion blev mibndre og mindre.
Vi har altid gået mange lange ture med vores hund Kvik og året 2017 var ingen hindring, men pga af min hoste og jeg frøs rigtig meget uanset hvad tøj jeg havde på.
3.juledag var vi ude at gå en tur: Heid min kone, Kvik vores hund og jeg, vi gik den lille tur på 3,5 km men halvvejs fik jeg det så dårligt, kunne ikke få vejret og hostede ja var på vej ned i grøften. Vi kom hjem og jeg havde det dårligt.
Om aften i Randers City bio og på vej op mod biograf kunnne jeg igen ikke få vejret måtte stoppe 2 gange op ad trappen og med min kondi kunne det jo ikke passe. Jeg måtte ned til lægen dagen efter.
Der var ventetid i tlf og kom endligt igennem og ja med de symptomer må du komme om 30 min. Lægen undersøgte mig og der var ingen tvivl, jeg skulle indlægges på sygehuset. Vi ringer lige efter Falck sagde hun, nej da jeg kan da sagtens selv køre. Nej du sætter dig der og den bil må din kone hente. Falck kom og jeg blev lagt på en båre og de undersøgte mig på kryds og tværs og lige pludselig røg vi afsted med fyld udrykning med blå blink til Regionshospitalet i Randers. Ambulance folkene var ikke særlig tilfreds med mig; problemet med dig er du er for kvik og de talte med mig hele tiden. Kom op på akut modtagelsen og blev indlagt.
Jeg viste intet men kunne forstå at det var ret alvorligt og fik en del målinger af forskellige slags og blodprøver og røngten.
Hjertelæge kom tilsyne og han sagde du har HJERTESVIGT......''''''.
Puha den var slem at sluge og dagen gik med samtaler fra læger og sygeplejesker og de skulle jo finde ud af om hvilken form for medicin jeg skulle have fremover og resten af livet. Ja jeg havde fået en kronisk sygdom.
Efter alle undersøgelser er tilendebragt har det nu vist sig jeg har en arvelig hjertesygdom. Der er blevet taget blodprøve til en Gen test som jeg får resultatet af her om 4 måneder

https://boccawired.ipapercms.dk/Hjerteforeningen/hjerteliv-medlemsblad/hjerteliv-nr-3-2018/?utm_source=Hjerteliv&utm_campaign=cdb9fe4124-EMAIL_CAMPAIGN_2018_09_03_09_07&utm_medium=email&utm_term=0_784929f3e9-cdb9fe4124-54663589&page=36