En god standard størrelse flaske med vogn, stor brænder, mindre kan ikke gøre det, hvis man skal have en god effekt ud af det

Velkommen til vores hjemmeside

Gode råd om ukrudtsbrændere
Skift skuffejern og kemikalier ud med en gasbrænder - og kom ukrudtet til livs. Gas er et økonomisk godt alternativ til de traditionelle metoder og skader hverken ryg eller miljø. En gasbrænder er et ideelt redskab til at fjerne ukrudt mellem fliser, på grus og andre belægninger, mellem buske, i bede og i drivhuse.

Skåner miljøet
Gas er en ren energikilde, der kun udleder vanddamp (H2O) og kuldioxid (CO2). En ukrudtsbrænder belaster derfor ikke miljøet i samme grad som kemikalier. Gas forurener hverken jord eller grundvand - og giver ingen affaldsproblemer.

Vælg den rette strategi
Når du behandler ukrudtet med en gasflamme, slipper du af med plante, rodnet og størstedelen af ukrudtsfrøene. Da hver plante potentielt bærer 500 frø, har gas en forebyggende virkning. Bekæmp tidligt om foråret, når de første planter pibler frem, og fang årets sidste ukrudt, inden det kaster frø til næste års planter.

Tjek din behandling
Når du bruger gas, skal du skolde ukrudtet på overfladen - og ikke brænde det af. Er behandlingen effektiv, bliver planten lidt mørkere og synker sammen. Og klemmer du et blad mellem to fingre, vil der komme en mørk plet. Skoldning sikrer, at planten visner helt ned til rødderne, men brænder du derimod planten væk, sætter rødderne nye skud.

Gå i gang efter regnen
Behandl ukrudtet om morgenen, eller når bladene er våde efter let regnvejr. Hav altid en flaske vand med dig, og sprøjt evt. efter med vand på de behandlede områder. Undlad at brænde ukrudt under hække eller tæt på træterrasse, redskabsrum eller andre brændbare materialer. I tørre perioder bør du ikke behandle.

Giv en omgang inden vinter
De fleste planter vokser til langt inde i efteråret - det gælder også ukrudt. Det er derfor en god idé at gå haven igennem med brænderen en sidste gang.

Kilde: Kosan gas